onsdag 18 maj 2011

Musik

Om du övar på att slappna av, så kommer din kropp att ha det lättare för att slappna av. Din kropp kommer minnas och det kommer att gå fortare och fortare för dig att bli helt avslappnad.

För mig har det underlättat att lyssna på musik när jag övat avslappning under graviditeterna. Samma musik varje gång. Kroppen minns hur det känns att vara avslappnad så fort det första tonerna ljuder, det svåra blir då att hålla sig vaken. Två av mina barn lyssnar på musik när dom ska somna. Det har blivit som en snuttefilt. En trygghet.

Så ett hjälpmedel till förlossningen kan vara att göra en egen skiva med musik. Musik som får dig att må bra och som får dig att bli lugn (och kanske en pigg-skiva om det är det du önskar bli). Den skivan kan du sedan lyssna på varje gång du övar avslappning och andning inför förlossningen och sedan ha med dig när du skall föda ditt barn. De flesta förlossningsrum har en cd-spelare som du kan låna. Den här låten har vi haft med när våra barn har fötts.


1 kommentar:

  1. Vilket bra tips! Samma musik varje gång. Och kroppen känner igen! Och just musik känns så perfekt, för det går in på en annan nivå än prat. På en känslonivå. Jättebra!

    SvaraRadera