lördag 10 december 2011

Film: SÖS förlossning och BB

Den här filmen visar hur det ser ut på Södersjukhusets förlossnings- och BB-avdelningar och vad som händer när du kommer till oss för att föda barn. 2 kommentarer:

 1. Usch så tråkiga förlossningsrum! Ser verkligen sjukhusaktigt ut! I Skåne, där jag jobbar som doula, så finns det paneler bakom sängen, där all medicinska apparater är gömda. När något behövs skjuter man upp panelen, och behövs det inte länge så skjuts det ner igen. Det finns gardiner och tavlor på väggarna och en musikanlägning. Rummet verkade också vara litet jämfört med rummer i Skåne. Finns det möjlighet att bada? Egen toalett? kan man få förlossningspall, boll, saccosäck?
  /Xana, Doula

  SvaraRadera
 2. Som du beskriver förlossningsrummen, ser våra förlossningsrum ut på de mjuka förlossningsavdelningarna i Stockholm. Så borde alla förlossningsrum se ut.
  Du har möjlighet till bad, dock har du ingen egen toalett på SÖS, utan den ligger ute i korridoren. Förlossningspall, pilatesboll, saccosäck, gåstol, cd-spelare finns att tillgå.

  På en Södra-BB har du egen toalett med bad, dubbelsäng, konst på väggarna, bebikorg med sänghimmel m.m i förlossningsrummet (där du också stannar kvar hela vistelsen).

  SvaraRadera