fredag 30 september 2011

Ändrade rekommendationerna om amning

här skriver Livsmedelsverket om de ändrade rekommendationerna om amning:

Livsmedelsverket avdramatiserar maten för små barn. Det är den genomgående ambitionen i förslaget till nya råd om mat för spädbarn och småbarn. Om barnet är nyfiket kan det få prova på smaker redan vid fyra månader, även om rekommendationen fortfarande är att amma fullt under första halvåret. När barnet sedan ska lära sig äta mat är det inte så noga vad man börjar med. Förslaget skickas nu ut på remiss.

här skriver dn.se om de ändrade rekommendationerna:

Anledningen till ändringen är att de gamla råden ändå inte följs och att man vet att amningen minskar.

Är det verkligen rätt att ändra på rekommendationerna, istället för att försöka sträva efter att fler följer de råd som fanns?


2 kommentarer:

  1. Ja, så känns det. Ibland förstår jag inget av pratat om amningshets. Jag tycker att det känns tvärtom, som om det är en hets att inteinteinte få någon att känna att de måste amma. Och det är väl bra men samtidigt så tråkigt när man inte vågar berätta om fördelarna, om den forskning som finns.

    Samtidigt. Jag har ju ammat och det har varit rätt okomplicerat. Jag hade kanske känt annorlunda om jag inte hade kunnat eller om det hade varit en enda kamp. Det är så svårt att veta.

    SvaraRadera
  2. Så tänker jag också. Eftersom amningen har fungerat så bra för mig, så kan det vara svårt att sätta sig in i hur det är när den inte har gjort det. För då kanske man ser amningshetsen. Överallt.

    SvaraRadera