onsdag 11 maj 2011

När är det dags för förlosssning?

Har förlossningen startat? När vet man att det är dags att åka in? 
Det är inte säkert att det är så lätt att veta, för varje förlossning är unik och det går egentligen inte att säga exakt när den börjar.
Så här står det på babycentrers hemsida:

Du har säkert diskuterat med din barnmorska om vad du ska göra när du tror att förlossningen börjat. Om du tror att det är dags ska du inte tveka att ringa. Barnmorskor är vana vid att få telefonsamtal från kvinnor som undrar om förlossningen börjat och som behöver vägledning, det ingår i deras jobb. De kan faktiskt också utläsa en hel del från ditt tonläge och röst, därför är det bra att prata med dem. De brukar vilja veta hur tätt värkarna kommer, om du kan prata medan värken varar och om du har några andra symptom.

Om fosterhinnorna brustit och vattnet gått, eller om du tror att du läcker fostervatten, ska du ringa till förlossningsavdelningen. Du ska också tala om ifall du märkt att ditt barn rör sig mindre, eller om du har någon blödning från underlivet (om det inte bara handlar om en liten, blodblandad, slemmig flytning), feber, svår huvudvärk, synrubbningar eller buksmärta. Om det är något annat du är orolig för ska du inte tveka att fråga. På BabyCenter finns en lista på olika graviditetssymptom du ska ta på allvar.


Här kan du läsa mer om förlossningens början och här kan du läsa vad vårdguiden skriver när det är dags för förlossning. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar