lördag 28 april 2012

Malmö sparar in på papporn


Pappor i Malmö mister möjligheten att spendera första natten i sällskap med sitt nyfödda barn. För att spara pengar stängs nu familje-BB, skriver Sydsvenskan.


Det tycker jag låter mycket sorgligt. När vårt andra barn föddes på Södersjukhuset i Stockholm, så var min man tvungen att åka hem efter förlossningen pga platsbrist. Vi var båda väldigt ledsna över att det behövde bli så. Det tog så mycket energi över att behöva ta avsked och sörja över att ta avsked från varandra bara någon timme efter att vi fått våran fantastiska son. Energi som borde gått till att fira och beundra det nyfödda barnet. Jag tror att det är oerhört viktigt att man får vara tillsammans tiden efter att barnet är fött. Eller i alla fall får välja själva om man ska vara det eller inte. Jag tror också att det kan vara lättare att knyta an för den förälder som inte födde fram barnet genom att få vara nära barnet den första tiden. 


Här kan du läsa hela artikeln.


1 kommentar:

  1. Jag och maken pratade faktiskt om det här igår och vad ev kan leda till. Det skulle vara intresssant att se hur det påverkar just anknytningen för den ej födande parten, hur många som ammar och får det att fundera(då partnerna är jätteviktigt som stöd till den ammande) och ev postpartumdepressioner.

    SvaraRadera