torsdag 19 april 2012

Ingen pluggvana, bara en trött hjärna.

Jag försöker att plugga. Jag skriver försöker, för det är vad det är jag gör.
Jag har ingen pluggvana. Bara en trött hjärna.
Jag tycker att det är intressant. Men för mig fungerar det inte så bra att läsa ur en bok och sedan memorera det jag har läst. En koreografi, ett manus där jag kan binda replikerna med rörelser, ett mönster, ett flöde. Sådant lär jag mig lätt. 
Men inte att deltoideus ursprung är scapula och clavicula. Men skam den som ger sig. Jag mutar mig och de sjuka barnen med glass och har telefonen nära eftersom jag har doulajour och förlossningen troligen kommer att starta vilken dag som helst nu.


Om det är någon som vet plugg tricks och tekniker så får ni gärna tipsa mig. Jag gillar bilder. Spel och filmer. Då lär jag mig lättare.
Jag har tex hittat ett spel på nätet där det gäller att så snabbt som möjligt peka ut musklerna på kroppen. Då går det lätt.
När jag tog körkort hade jag stor hjälp av Bonnierstrafikskola på CD-rom.
Det skulle jag behöva nu. Anatomi, fysologi och rörelseminiologi-skola på CD-rom.2 kommentarer:

  1. Åh önskar jag kunde hjälpa dig har det inte så lätt själv. Jag läser till sjukgymnast och vi håller också på och tragglar det där. För det är verkligen det man gör men det blir bättre sedan när vi använder det i palpationen och våra undersökningar.

    Vad är det du läser för något! Kämpa på!

    SvaraRadera
  2. Tack Anna för ditt stöd. Vad roligt att du ska bli sjukgymnast. Jag önskar dig lycka till. Själv ska jag bli yogalärare. Så min anatomi är inte alls lika avancerad som din. Men tillräckligt för mig. Varm kram och trevlig helg.

    SvaraRadera