fredag 31 maj 2013

Södertälje

I tisdags hade jag min första förlossning på Södertäljeförlossning. Nu har jag bara Huddinge kvar att besöka i Stockholmstrakten. Jag träffade väldigt fina barnmorskor på Södertälje. Den första barnmorskan utryckte tydligt sin glädje över att ha mig där och berättade att det inte var så vanligt med doulor på Södertäljeförlossning. Det kändes varmt och tryggt att få ett sådant bemötande.

Det blev en jättefin förlossning. En oerhört stark mamma och en mycket omtänksam pappa blev föräldrar och jag fick vara med och stötta och ta del av denna fantastiska händelse.
En gåva jag kärleksfullt kommer att bära med mig under sommaren.
Det var den sista förlossning för mig innan min sommarledighet.

Det har varit en händelserik termin för mig som doula. Nu ska jag samla kraft inför de kommande förlossningar som väntar mig i Augusti.


1 kommentar:

  1. Var glad att du sluppit Huddinge. Det är ingen förlossningsklinik, det är en "stressa-upp-mammor-och-slita-ut-ungen"-klinik, tyvärr. Jag har fött två barn där utan något som helst stöd och hjälp från någon barnmorska till mig som födande kvinna. Första förlossningen slutade i en fraktur och andra onödiga skador på mig och en läkare fick komma in. Hade jag vågat hade jag bett läkaren att skicka ut den snälla men totalt okunnigaPRAO-eleven som skötte förlossningen, den unga oerfarna uskan i långärmad polotröja som inget tillförde samt den person som kom in senare och som jag först efteråt fick veta var den egentligen ansvariga barnmorskan. Ingen av dem tillförde ett dugg förutom att stressa upp situationen. Blev varken ordentligt sydd eller öht rengjord i underlivet efter förlossningen. Detta på vad som de själva beskrev som en "lugn natt". De läser dessutom inte mödravårdens anteckningar på patienterna. // Emelie

    SvaraRadera